Tárolás

Fagyasszon le minden olyan romlandó élelmiszert, amit nem tud időben felhasználni!

  • Tárolja a zöldségeket és gyümölcsöket a megfelelő helyen.
  • Ha nem biztos abban, hogy hol tároljon valamit, utánozza a boltokat – ők igyekszenek a lehető legtovább nyújtani a termékek élettartamát.
  • Használja saját ítélőképességét az étel kidobását illetően. A kidobott étel kidobott pénz. A ‘fogyasztható’ határidőt érdemes betartani; a ‘minőségét megőrzi’ dátum csak útmutatás. Az étel nem fog éjfélkor tönkremenni, ha a lejárati idejét hivatalosan túl is lépte.
  • Friss csirkét, halat, darált húst és húsokat 2 napon belül főzze meg vagy fagyassza le. Marhát, borjút, bárányt és sertést 3-5 napon belül kell megfőzni vagy fagyasztani. Ha csak egy részét főzi meg, a többit fagyassza!
  • Mindig olvassa el és tartsa be a csomagoláson szereplő tárolási instrukciókat.
  • Gondosan csomagolja be az ételt, zárja vissza a csomagolást.